Hene, 20 Maj 2024
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

12 Nentor 2020

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

Ekosistem Inovativ të menaxhimit të mbetjeve

01 Korrik 2020

Bashkëpunimi i 4 vendeve të rajonit për krijimin e një Ekosistemi Inovativ të menaxhimit të mbetjeve - Projekti S.W.A.N, i...

Udhëzime për të kontribuar në Ditarin e Natyrës

09 Qershor 2020

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri mirëpret artikuj të ndryshëm të cilët ju dëshironi t’i publikoni në Ditarin e...

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

ipa

                         csm logo 0c8a4cdd39          blueland
     ProjektiAdvokacise

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e tij modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi të kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!
Të njohim speciet e zonave të mbrojtura të Parkut Kombëtar Llogara, Rezervës Natyrore të Menaxhuar Karaburun dhe Lagunës së Orikumit.      "Të njohim speciet e zonave të mbrojtura të Parkut Kombëtar Llogara, Rezervës Natyrore të Menaxhuar Karaburun dhe Lagunës së Orikumit"...specia e rradhës është "Taxus baccata"... Kjo nismë është ndërmarrë në kuadër të projektit "Nga Mali në Det" financuar…
Të njohim speciet e ZM të PK Llogara, RMN Karaburun dhe Lagunës së Orikumit        "Të njohim speciet e zonave të mbrojtura të Parkut Kombëtar Llogara, Rezervës Natyrore të Menaxhuar Karaburun dhe Lagunës së Orikumit"...specia e rradhës është "chondrula lugorensis"... Kjo nismë është ndërmarrë në kuadër të projektit "Nga Mali në Det" financuar nga CEPF dhe zbatuar nga…
Të njohim speciet e ZM të PK Llogara, RMN Karaburun dhe Lagunës së Orikumit      Në kuadër të nismës "Të njohim speciet e zonave të mbrojtura të Parkut Kombëtar Llogara, Rezervës Natyrore të Menaxhuar Karaburun dhe Lagunës së Orikumit", po ju paraqesim specien e rradhës.Kjo nismë është ndërmarrë në kuadër të projektit "Nga Mali në Det" financuar nga CEPF dhe…
Të njohim speciet e ZM të PK Llogara, RMN Karaburun dhe Lagunës së Orikumit        Njerëzit në zonat e mbrojtura janë të lidhur me burimet natyrore dhe ekosistemet që mbështesin të ardhmen e tyre social-ekonomike dhe njohja e këtyre burimeve natyrore dhe vlerave të tyre, është e rëndësishme për të krijuar përdorim të qëndrueshëm të këtyre burimeve. Për të…
Formalizimi i Rrjetit Kombëtar “Të Advokojmë për Ruajtjen dhe Promovimin e Natyrës Shqiptare” Tiranë, 29.09.2020 - Problemet kryesore në ruajtjen e natyrës dhe përdorimin e qëndrueshëm të burimeve natyrore lidhen me legjislacionin e pamjaftueshëm, mungesën e respektit për sundimin dhe zbatim të dobët të ligjeve ekzistuese, përgjegjësia dhe transparenca minimale nga zyrtarët publikë dhe nivele të ulëta të profesionalizmit. Shpesh korrupsioni në…
Porto Palermo – 25 Shtator 2020 - Nisur nga vlerat natyror edhe burimet natyrore që zona e Porto Palermos ofron, është e rëndesishme që ajo të ketë një mënyrë menaxhimi ku të gjejmë ekuilibrin midis përfitimeve social-ekonomike dhe ruajtjes së burimeve natyrore duke siguruar zhvillim të qëndrueshem të zonës. Për këtë grupet e interesuara po analizojne mundësine e menaxhimit të…
Takim konsultativ mbi analizën e përbashkët të legjislacionit, politikave dhe rregulloreve për modelin Blue LandE mërkure, 23.09.2020 - U zhvillua në Himare takimi konsultativ mbi analizën e përbashkët të legjislacionit, politikave dhe rregulloreve për modelin Blue Land. Në takim morën pjesë Prefekti i Qarkut Vlorë, zv/Kryetaria e Bashkisë Himarë, specialitë të zonave të mbrojtura, përfaqësues të AKZM, të AdZM Vlorë,…

Kalendari i Aktiviteteve

« November 2014 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook