Djele, 26 Qershor 2022
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

12 Nentor 2020

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

Ekosistem Inovativ të menaxhimit të mbetjeve

01 Korrik 2020

Bashkëpunimi i 4 vendeve të rajonit për krijimin e një Ekosistemi Inovativ të menaxhimit të mbetjeve - Projekti S.W.A.N, i...

Udhëzime për të kontribuar në Ditarin e Natyrës

09 Qershor 2020

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri mirëpret artikuj të ndryshëm të cilët ju dëshironi t’i publikoni në Ditarin e...

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

ipa

                         csm logo 0c8a4cdd39          blueland
     ProjektiAdvokacise

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e tij modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi të kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!
Organizatat Mjedisore të Shoqërisë Civile në rrezik! Genti Kromidha, presidenti i INCA merr pjesë në Forumin Rajonal për Ruajtjen e Natyrës organizuar nga IUCN në Roterdam, ku po diskutohen idetë rreth sfidave të OMSHC-ve në Shqipëri dhe rrugët për të përmirësuar përfshirjen e tyre në një dialog konstruktiv me vendimmarrësit. Filloi punimet Forumi Rajonal për Ruajtjen e Natyrës! Çdo katër vjet,…
Tiranë - 25 Prill 2019 - Shqipëria ka një potencial dhe diversitet të lartë biologjik, por ajo po vuan dëme të mëdha të cilat në shumë raste janë të pakthyeshme. Menaxhimi i qëndrueshëm i burimeve natyrore në Shqipëri ende nuk është integruar siç duhet në politikat kombëtare dhe lokale. Përfshirja e komuniteteve lokale dhe të OMShC-ve në vendimmarrje dhe menaxhimin e…
Vlorë - 17 Prill 2019 – Në kuadër të projektit NEMO u zhvillua webinari me temë “Webinar mbi edukimin dhe gastronominë në mënyrë që të inkurajojmë fëmijët e shkollës fillore të ushqehen me peshq”. Gjatë këtij webinari morrën pjesë përfaqësues të vendeve të Mesdheut, partner të projektit Nemo, si Tunizia, Shqipëria, Algjeria, Egjipti, Libia, Italia dhe Marok. Një rol mjaft…
Vlorë - 20 Mars 2019 - Në kuadër të projektit NEMO , u zhvillua webinari me temë: "Eksperienca e peshkatarëve në reduktimin e prodhimit detar- mënyrat e përfshirjes së turizmit detar nëpërmjet peshkimit dhe gjithashtu mbrojtja e breshkave dhe faunës detare duke mbledhur plastiken nga deti”. Në këtë webinar morrën pjesë përfaqësues të vendeve të Mesdheut si: Tunizia, Libia, Italia, Maroku,…
Shkurt 2019 - Në kuadër të 2 Shkurtit - Ditës Botërore të Ligatinave, mbështetur nga Projekti ACAP, në Lagunën e Nartës, si një ndër lagunat më të rëndësishme në Shqipëri, u realizua një aktivitet me pjesëmarrjen e nxënësve të shkollave 9-Vjeçare të Nartës dhe Novoselës, për t’u njohur më nga afër me lagunën që ata kanë afër vendit ku banojnë dhe…
Tiranë - 25-27 Shkurt 2019 - Takimi i tretë midis partnerëve të Blue Land Project. "Modeli i pjesëmarrjes për menaxhimin e qëndrueshëm të resurseve detare dhe bregdetare dhe për ruajtjen e habitateve, biodiversitetit dhe shërbimeve të ekosistemeve ndërkufitare.Objektivat kryesorë të projektit janë: - Përcaktimi i një modeli menaxhimi ndërkufitar (i quajtur BLUE LAND); - Hartëzimi, kuantifikimi, monitorimi i shërbimeve të…
Vlorë 20 Shkurt 2019 - Në kuadër të projektit NEMO, u realizua një webinar mjaft i rëndësishëm me temë “Një det dialogesh me komunitetet bregdetare per brezat e ardhshëm të Mesdheut”. Ky webinar, me fokus peshkimin e qëndrueshëm, solli jo vetëm përfshirjen e peshkatarëve nga vende të ndryshme të Mesdheut, por si asnjëherë më parë edhe përfshirjen e nxënësve të…

Kalendari i Aktiviteteve

« June 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook