Djele, 26 Qershor 2022
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

12 Nentor 2020

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

Ekosistem Inovativ të menaxhimit të mbetjeve

01 Korrik 2020

Bashkëpunimi i 4 vendeve të rajonit për krijimin e një Ekosistemi Inovativ të menaxhimit të mbetjeve - Projekti S.W.A.N, i...

Udhëzime për të kontribuar në Ditarin e Natyrës

09 Qershor 2020

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri mirëpret artikuj të ndryshëm të cilët ju dëshironi t’i publikoni në Ditarin e...

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

ipa

                         csm logo 0c8a4cdd39          blueland
     ProjektiAdvokacise

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
logoTë nderuar vizitorë! Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri (INCA) kërkon të japë kontributin e tij modest në përpjekjet dhe aktivitetet që zhvillohen për mbrojtjen e natyrës dhe biodiversitetit në vendin tonë, e më gjerë në rajon. Ne jemi të kënaqur që ju zgjodhët për të vizituar faqen tonë dhe jeni të mirëpritur të na kontaktoni, për çdo koment ose sugjerim qe lidhet me përmirësimin e informacionit të dhëne në këtë faqe. Faleminderit dhe punë të mbarë!
Janar 2019 -  Në kuadër të projektit ACAP, edhe gjatë muajit Janar kanë vazhduar orët e hapura informative në shkollat e qarkut të Përmetit dhe Vlorës. Orë të hapura informative mjedisore me temë “Biodiversiteti në Parkun Kombëtar Bredhi Hotovës-Dangëlli”, u zhvilluan në dy shkollat 9-vjeçare të Përmetit, “Nonda Bulku” dhe “Meleq Gosnishti” përkatësisht me klasën e 8 dhe të 4.…
Projekti GEO-CRADLE mbylli me sukses të gjithë aktivitetet e tij të planifikuara për zbatim gjatë periudhës tre vjeçare 2016-2019. GEO-CRADLE, që nga krijimi i tij dhe në vazhdim, synoi të jetë një konsorcium rajonal që mbledh së bashku institutet kërkimore me famë, autoritetet publike, SME-të e specializuara dhe shoqata lider ndërkombëtare, duke kombinuar një shkallë të gjerë të ekspertizës në…
Vlorë - 23 Janar 2019 - Në kuadër të projektit NEMO, vazhdon ndarja e eksperiencave midis vendeve të Mesdheut në lidhje me ushqimet tradicionale me përbërës të detit, ku tema e zhvilluar në këtë webinar ishte “Guzhina algjeriane e përgatitur nga peshkatarët, Algjeri” . Ky webinar u zhvillua pranë qendrës së peshkimit, Radhimë, e cila funksionon si një qendër mjaft…
Shpendët e ujit janë një pjesë e rëndësishme e ekosistemeve ligatinore. Prania, numri i llojeve dhe abundanca e tyre në një habitat të caktuar na tregojnë shëndetin dhe cilësinë e ligatinave. Shpendët e ujit kanë një funksion të rëndësishëm në ekosistem, duke ofruar ushqim, rekreacion dhe mundësi turistike. Shërbimet e ekosistemit janë procese që ndikojnë drejt për drejt ose tërthorazi…
Vlorë 5 Dhjetor 2018 - Në kuadër të projektit NEMO u realizua webinari i vendeve mesdhetare me temë ndryshe nga ato të mëparshmet “Receta lokale dhe ushqime tradicionale në komunitetin lokal të Zarzis, Tunizi” . Gjatë këtij webinari morrën pjesë përfaqësues të peshkatarëve të vendeve të Mesdheut si Tunizia, Libia, Italia, Maroku, Egjipti dhe Alegjeria, me kordinues Z. Paolo Fiume.…
Dhjetor 2018 - Në kuadër të projektit ACAP, edhe gjatë muajit Dhjetor kanë vazhduar orët e hapura informative në shkollat e qarkut të Vlorës dhe Përmetit. Në klasën e 6-të në shkollën "Hasan Mëhilli" të Dukati me mësuese Elvira Kola orët e hapura informative u lidhen me javën e fundit të Nëntorit e cila lidhej me javën e mbetjeve, ku nxënësit…
Dhjetor 2018 - Në kuadër të projektit ACAP, edhe gjatë muajit Dhjetor kanë vazhduar orët e hapura informative në shkollat e qarkut të Vlorës dhe Përmetit. Në klasën e 6-të në shkollën "Hasan Mëhilli" të Dukati me mësuese Elvira Kola orët e hapura informative u lidhen me javën e fundit të Nëntorit e cila lidhej me javën e mbetjeve, ku nxënësit…

Kalendari i Aktiviteteve

« June 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook