Hene, 08 Gusht 2022
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

12 Nentor 2020

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

Ekosistem Inovativ të menaxhimit të mbetjeve

01 Korrik 2020

Bashkëpunimi i 4 vendeve të rajonit për krijimin e një Ekosistemi Inovativ të menaxhimit të mbetjeve - Projekti S.W.A.N, i...

Udhëzime për të kontribuar në Ditarin e Natyrës

09 Qershor 2020

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri mirëpret artikuj të ndryshëm të cilët ju dëshironi t’i publikoni në Ditarin e...

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

ipa

                         csm logo 0c8a4cdd39          blueland
     ProjektiAdvokacise

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap
2 Shkurt 2016 - Peisazhi Ujor-Tokësor i mbrojtur Lumi Buna-Velipojë   2 Shkurti ështe “Dita Botërore e Ligatinave”; kjo ditë shënon datën e miratimit të Konventës për Ligatinat në 2 Shkurt 1971 në qytetin Iranian të Ramsar-it. Ligatinat ose sistemet e “tokave të lagura”, janë sipërfaqe ujore të përhershme ose përkohshme deri ne 6 metra thellësi, dhe përbëjnë një ekosistem…
Sot, në Ditën Botërore të Ligatinave, 13 OJF nga pesë brigjet e Drinit bashkojnë forcat për të formuar Aleancën Vepro për Drinin (Act4Drin),me qëllimin për të ruajtur dhe mbrojtur ekosistemet e ujërave të ëmbla në basenin e lumit Drin.Aleanca "Vepro për Drinin" është një koalicion i OJF-ve me qëllimin për të vepruar si një forum, për koordinimin dhe forcimin e…
Edhe 70% e specieve të peshqve të ujërave të ëmbla ne i kemi humbur, duhet të ndryshojmë praktikën?   Me rastin e Ditës Botërore të Ligatinave WWF Adria nisi fushatën "Lumenjtë tanë, thesari ynë!", që është për të treguar ndjeshmërinë e burimeve të ujërave të ëmbla në Shqipëri dhe në rajon.   Tiranë - Shkencëtarët janë të njëzëshëm kur është…
Shkodër - Korçë - Shkurt 2016 - INCA ka qënë e ftuar në panairen e Projekteve IPA CBC 2007-2013 Mali i Zi-Shqipëri dhe Greqi-Shqipëri të organizuara në Shkodër dhe Korçë gjatë muajit Shkurt.Stendat e INCA me projektet "Të shpallim liqenin e Shkodrës si një Rezervë e Biosferës së UNESCO-s" dhe "Ekomuzeumi i lumit Vjosa-Aoos" vizitohen me interes nga Ministria e Integrimit znj.…
Shkodër,  11 Mars 2016 – A ardhmja e qëndrueshme e liqenit të Shkodrës, kufi natyror midis Shqipërisë dhe Malit të Zi, varet nga veprimet e koordinuara të të dy vendeve. Zyra e IUCN për Evropën Juglindore po bashkëpunon me INCA-n dhe Green Home në Malin e Zi, Ministrinë e Mjedisit si dhe me autoritetet e zonave të mbrojtura dhe ruajtjes…
Vlorë Mars 2016 - Një tjetër komponent i projektit “Aktivitete të Qëndrueshme Ekonomike në Zonat e Mbrojtura Detare të Mesdheut-Karaburun-Sazan“ është edhe ai i edukimit. Programi i edukimit është konceptuar të mbështet në parimin e “interpretimit” dhe të zbatohet në tre faza kryesore. Ky program zbatohet për herë të parë në këtë zonë dhe ka fokus kryesor trajnimin e stafit…
Bajzë, Malësi e Madhe - 26 Prill 2016 - INCA në bashkëpunim me AdZM Shkodër dhe DAR Malësi e Madhe, organizuan disa orë të hapura në natyrë pranë Syrit të Sheganit me nxënësit e shkollës 9-vjeçare Sterbeq ku ata morën njohuri mbi shpendët ujore dhe në veçanti për pelikanin kaçurrel.  Këto aktivitete u kryen në kuadër të Programit Noé Conservation,…

Kalendari i Aktiviteteve

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook