Hene, 08 Gusht 2022
Login | Mail

INSTITUTI PËR RUAJTJEN E NATYRËS NË SHQIPËRI

Njoftime

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

12 Nentor 2020

Albanian CSOs’ in the EU membership negotiation process

Ekosistem Inovativ të menaxhimit të mbetjeve

01 Korrik 2020

Bashkëpunimi i 4 vendeve të rajonit për krijimin e një Ekosistemi Inovativ të menaxhimit të mbetjeve - Projekti S.W.A.N, i...

Udhëzime për të kontribuar në Ditarin e Natyrës

09 Qershor 2020

Instituti për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri mirëpret artikuj të ndryshëm të cilët ju dëshironi t’i publikoni në Ditarin e...

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27

27 Maj 2020

Fuqizimi i kontributit të sektorit të shoqërisë civile në negociatat për anëtarësimin në BE për Kapitullin 27” Hyrje Rrugëtimi...

ipa

                         csm logo 0c8a4cdd39          blueland
     ProjektiAdvokacise

Na kontaktoni

facebookwebmailgooglemap

Projekti "BLUE LAND"

Projekti "BLUE LAND" ka për qëllim të përcaktojë dhe të zhvillojë një model novator të bashkëmenaxhimit të burimeve detare dhe bregdetare bazuar në përfshirjen e drejtpërdrejtë të komuniteteve vendore, si në identifikimin e objektivave të zhvillimit, ashtu dhe në arritjen e prioriteteve të identifikuara. "BLUE LAND" është një zonë e kufizuar detare dhe bregdetare, ku komuniteti vendor është i angazhuar drejtpërdrejt në menaxhimin e burimeve natyrore, me synimin garantimin e qëndrueshmërisë në të ardhmen. Modeli, i zbatuar në tri zona pilote: Porto Palermo (Shqipëri), Ada Bojana (Mali i Zi) dhe Tricase (Itali), ka për qëllim të mbrojë dhe ruajë burimet detare dhe bregdetare, nëpërmjet një qasje përmes ekosistemeve, për të siguruar vazhdimësi në shpërndarjen e shërbimeve të ekosistemeve, duke ruajtur habitatet dhe biodiversitetin.

Kalendari i Aktiviteteve

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Partnerët e INCA-s

 

INCA në Facebook